Comenzi
0722 547 365
Produse

TEROSON® EP 5055

Cod: TE1358254
Adeziv structural bicomponent fara solvent pe baza de rasini epoxidice.
Gramaj: 250 ml
Brand: Teroson
Contacteaza-ne pentru detalii
Cere oferta
Livrare Gratuita la comenzi de peste 1500 Lei
Retur in 14 zile
Distribuie

Teroson® EP 5055 este utilizat in atelierele de reparatii auto pentru lipirea elementelor de caroserie, din otel sau aluminiu. Are rezistenta finala foarte buna, atat la temperaturi scazute cat si la temperaturi ridicate ( intre -40 si 80°C) pe otel, otel galvanizat sau aliaje de aluminiu.  Se intareste la temperatura camerei, datorita reactiei chimice produse in momentul amestecarii componentelor A si B, timpul de intarire putand fi redus prin cresterea temperaturii (incalzit la 60°C timp de 60 de minute). Elementele de caroserie trebuie sa fie montate in cel mult 80 de minute din momentul mixarii componentelor A&B. Pentru a evita deplasarea pieselor lipite, atata timp cat adezivul nu este intarit, se recomanda fixarea acestora cu clesti. Dupa intarire adezivul Teroson® EP 5055 are rezistenta inalta la forfecare, asigurand protectie anticoroziva foarte buna.

Teroson® EP 5055 poate fi sudat in puncte inainte de inarire. Nu contine izocianati sau siliconi.

Instructiuni de utilizare:

Suprafetele pe care se aplica adezivul Teroson® EP 5055 trebuie sa fie uscate si fara praf, grasimi sau alte impuritati care pot avea efect negativ asupra aderentei. Curatarea acestor suprafete se face utilizand degresantul Teroson® VR 20.  Dupa curatare, pentru a obtine aderenta maxima, se recomanda tratarea suprafetelor din otel sau aluminiu cu Bonderite® M-NT 1455-W.

Pentru aplicarea adezivului Teroson® EP 5055 utilizati pistoale manuale, electrice sau pneumatice, cele pneumatice se recomanda sa fie dotate cu tija cu piston. Introduceti tubul in pistol si scoateti pe  o laveta unu-doi centimetri din ambele componenete, pentru a fi sigur ca se obtine un amestec proportionat corect, dupa care montati varful de mixare. De asemenea, dupa montarea varfului de mixare, aplicati pe aceeasi laveta cel mult cinci centimetri de cordon de adeziv mixat, pentru a fi sigur ca se obtine o  amestecare corecta a celor doua componente. Aceasta operatie trebuie efectuata pentru fiecare varf de mixare montat ulterior pe tub.

Surplusul de material poate fi indepartat imediat dupa aplicare cu o carpa inmuiata in degresant Teroson® VR 20, materialul intarit putand fi curatat doar mecanic.

 

Caracteristici tehnice:

Componenta A

Baza: rasina epoxidica

Culoare:  negru

Densitate: aproximativ 1,0 g/ml

Vascozitate: 145 Pa·s.

Componenta B

Baza: amina

Culoare:  gri-verde

Densitate: aproximativ 1,1 g/ml

Vascozitate: 75 Pa·s.

Raport de amestecare A+B: 1:1

Amestec (A+B)

Culoare: gri inchis

Continut solid: 100%

Miros: foarte slab

Timp de uscare, pentru rezisenta la manipulare: 4 h (la temperatura de 23°C)

Timp de uscare, pentru rezistenta finala: 2 zile (la temperatura de 23°C) sau 30 de minute (la temperatura de 100°C)

Rezistenta la forfecare: >20,0 MPa (conform DIN EN 1465)

Test de exfoliere(DIN EN ISO 11339): >4 N/mm

Otel, grosime strat 0,2 mm

(7 zile la 23 °C, 50 % rh)

Modul E: 1.500 MPa

Dimensiuni ambalaj: 250 ml.