Comenzi
0722 547 365
Produse

Teroson® MS 9320 SF GY

Cod: TE2486736
Etansant pulverizabil, destinat refacerii cordoanelor de etansare originale.
Culoare: Gri
Brand: Teroson
Contacteaza-ne pentru detalii
Cere oferta
Livrare Gratuita la comenzi de peste 1500 Lei
Retur in 14 zile
Distribuie

Etansant  monocomponent pe baza de polimer modificat cu silan destinat etansarii elementelor de caroserie. Aplicat cu pistoalele Teroson® Multipress sau Teroson® Power Line II si utilizand duzele livrate impreuna cu produsul , Teroson® MS 9320 SF este singurul produs de etansare cu care se pot reface cordoanele de etansare pulverizate originale. De asemenea, acesta mai poate reface cordoanele de etansare clasice, cele realizate prin pensulare sau poate fi utilizat pentru refacerea izolatiei fonice a caroseriilor.

Teroson® MS 9320 SF nu contine solventi, izocianati, siliconi si este inodor. Se intareste in prezenta umiditatii la temperatura mediului ambiant, transformandu-se intr-un material de etansare elastic cu rezistenta buna la abraziune.

Timpul de formare a peliculei uscate este curpins intre opt si 20 de minute. Timpul de intarire in intregime depinde de umiditate, temperatura si de latimea cordonului aplicat. Timpul de intarire poate fi redus prin cresterea umiditatii si temperaturii.

Etansantul Teroson® MS 9320 SF are aderenta foarte buna, fara a avea nevoie de primer sau activator, pe suprafete vopsite, metale sau materiale plastice, mai putin PE, PP, PTFE si PMMA pe care nu adera. De asemenea, Teroson® MS 9320 SF are rezistenta mare la incovoiere si capacitate ridicata de umplere a interstitiilor. Aceste proprietati raman constante pana la temperatura de 100°C.

Etansantul Teroson® MS 9320 SF permite sudura in puncte atata timp cat este in stare neintarita.  Pentru umplerea interstitiilor mari, inainte de realizarea cordoanelor de etansare prin pulverizare, puteti utiliza ca material de baza etansantul Teroson® MS 9120 sau Teroson® MS 9120 SF.

Dupa aplicare Teroson® MS 9320 SF poate fi vopsit ud-pe-ud inclusiv cu vopsele care contin alcool sau solventi. In aceste cazuri intarirea nu va fi afectata, dar timpul de intarire completa va fi mai mare. Vopselele acrilice bicomponente au aderenta mai buna daca etansantul nu este intarit complet. Pentru aderenta optima vopseaua trebuie aplicata dupa 30 de minute sau in cel mult trei zile de la aplicarea etansantului. Daca vopseaua se aplica dupa acest interval de timp, pentru aderenta optima a vopselei, se recomanda tratarea cordoanelor de etansant Teroson® MS 9320 SF cu primerul Teroson® 150.

O proprietate importanta a etansantului Teroson® MS 9320 SF este rezistenta la UV, putand fi folosit si pentru aplicatii in exterior.

Pentru curatarea echipamentelor de material neintarit folositi degresantul Teroson® VR 20, materialul intarit putand fi curatat doar mecanic.

 

Instructiuni de utilizare:

Pentru a imbunati aderenta etansantului, slefuiti suprafetele cu hartie abraziva sau cu burete abraziv. Suprafetele pe care se aplica etansantul Teroson® MS 9320 SF trebuie sa fie uscate si fara praf, grasimi sau alte impuritati care pot avea efect negativ asupra aderentei. Curatarea acestor suprafete se face utilizand degresantul Teroson® VR 20. Pentru suprafetele din otel sau aluminiu nevopsite, dupa curatare, se recomanda tratarea acestora cu Bonderite® 1455-W pentru protectie la coroziune si aderenta imbunatatita.

Dupa formarea peliculei uscate, Teroson® MS 9320 SF poate fi vopsit cu vopsele alchidice , acrilice sau metalice. Se recomanda testarea compatibilitatii vopselei inainte de utilizare. In situatiile in care doriti sa reduceti timpul de uscare a vopselei, trebuie sa aveti grija sa nu expuneti cordoanele de etansant Teroson® MS 9320 SF la temperaturi mai mari de 90°C. De asemenea, cordoanele de etansant Teroson® MS 9320 SF trebuie sa fie intarite complet inainte de a fi acoperite cu  etansanti poliuretanici monocomponenti (de exemplu Teroson® PU 9100) sau produse pentru protectia caroseriilor (de exemplu Teroson® WT R2000 BK AQU, Teroson® SB 3000 sau Teroson® RB 2000 HS).

Etansantul Teroson® MS 9320 SF poate fi aplicat numai cu ajutorul pistoalelor pneumatice Teroson® Multipress sau Teroson® Power Line II. Prin modificarea distantei de pulverizare si a presiunii de lucru, se pot modifica latimea si forma cordoanelor de etansare. Detalii complete referitoare la setari sau modurile de utilizare ale pistoalelor, se gasesc in instructiunile de utilizare furnizate la achizitionarea acestora.

 

Caracteristici tehnice:

Culoare: gri

Densitate: aproximativ 1,5 g/cm3

Duritate (SHORE A) : 30 (conform DIN 53505)

Temperatura de aplicare: intre 15 si 35°C

Temperatura de lucru: intre -30 si 90°C

Timp de formare a peliculei uscate: 8-20 de minute (conform DIN 50014, temperatura 23°C, umiditate 50 %)

Rata de intarire: 4 mm / 24 h (conform DIN 50014, temperatura 23°C, umiditate 50 %)

Dimensiuni ambalaj: 310 ml.